Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Bakalažanų suktinukai su malta mėsa ir melynuoju pelėsiniu sūriu







 
Gaminimui reikės:
2 baklažanų;
300 g mėgiamos maltos mėsos (geriau riebesnės, aš naudojau vištieną);
apie 100 gr. Memel blue pelėsinio sūrio;
2 skiltelės česnako;
1/2 svogūno;
1 indelis konservuotų pomidorų arba tiesiog sulčių 300 ml;
Druskos ir pipirų;
Šakelė čiobrelio ir raudonėlio;
Alyvuogių aliejaus kepimui;
Džiugo ar kito tarkuoto kieto sūrio apie 50 g.

Supjausčiau baklažana apie 0,5 cm storio riekelėmis, pabarsčiau druską ir leido šiek tiek pastovėti. Tuo tarpu pasigaminau įdarą. Keptuvėje aliejuje pakepinau smulkiai supjaustytus  česnaką ir svogūną. Tada sudėjau faršą. Apkepinau labai trumpai. Pabaigoje įbėriau čiobrelio ir raudonėlio (turėjau šviežių iš tetos daržo). Kai šiek tiek atvėso įtrupinau sūrio ir išmaišiau.
Baklažano juosteles nusausinau ir apkepiau iš abiejų pusių šiek tiek pašlaksčiusi alyvuogių aliejumi. Į apkeptas baklažano juostelės, ant plačiojo galo, dėjau po šaukštą įdaro ir suvyniojau ritinėlius. Sudėjau į karščiui atsparų indą, užpyliau sutrintus pomidorus, apibarsčiau Džiugo sūrių ir į orkaitę 25 min. Kepiau 200 C temp.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą