Įdarui:
110 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
125ml vandens
4 dideli nektarinai, supjaustyti 2 cm kubeliais
10 braškių, supjaustytų 2 cm kubeliais
60 g sviesto
Sluoksniuotai tešlai:
200 g miltų
200 g šalto margarino arba sviesto
75 ml ledo šaltumo vandens
žiupsnelis druskos
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
125ml vandens
4 dideli nektarinai, supjaustyti 2 cm kubeliais
10 braškių, supjaustytų 2 cm kubeliais
60 g sviesto
Sluoksniuotai tešlai:
200 g miltų
200 g šalto margarino arba sviesto
75 ml ledo šaltumo vandens
žiupsnelis druskos
Visų pirma pasigaminame sluoskniuotą tešlą. Į miltus sudedame gabaliukais supjaustytą margariną ir druską ir greitai maišome tarp pirštų su miltais, kol gaunasi trupiniai. Jei darysite su kombainu, pakaks 5 apsisukimų. Tada supilame šaltą šaltą vandenį ir išminkome vientisą masę. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą minimum 30 min. Tuo tarpu išsiverdame karamelę iš 110 gr. cukraus, vanilinio cukraus ir 125 ml vandens. Verdame kol sutirštėja ir tampa gintarinės spalvos.
Supjaustome vaisius. Į karščiui atsparius indus dedame dugno dydžio kepimo popieriaus apskritimus. Tada į kiekvieną pilame panašiai po 1 valg. šaukštą atvėsusios karamelės. Aš išdalinau 8 indeliams.Išdaliname supjaustytus vaisus.Į kiekvieną indelį ant vaisių dedame gabaliuka sviesto. Iškočiojame tešlą apie 3 mm storio ir išspaudžiame apskritimus šiek tiek didesnius nei indeliai. Dedame tešlą ant indelių, apspaudžiame palei indo kraštelius. Dedame į šaldytuvą 30 min. Tada įkaitiname orkaitę iki 200 C tem. ir kepame apie 20-25 min. kol viršus gražiai pagels. Iškepusiems pyragėliams leidžiame visiški atvėsti ir tik tada išverčiame ant lėkštės dugnu žemyn. Patiekti galima su vaniliniais ledais. Dieviškai skanu.