Kasmet žvejodama, vienam ežere Molėtų rajone, pagaunu šimtus nedidelių žuvelių - aukšlių. Mažas paleidžiu atgal, o didesnės keliauja į keptuvę. Aukšlės savo išvaizda ir skoniu man primeną ančiuvius, tik didesnės. Paskutinį laimikį išvaliusi, jau vėlų vakarą, nusprendžiau pamarinuoti ir pažiūrėti kas gausis. Užbėriau ant žuveliokų saujelę druskos, išmaišiau ir užpyliau stiklainyje likusiu marinatu nuo agurkų. Palaikiau parą laiko ir paragavau. Skanu! tikrai skanu, skonis kaip marinuotų krevečių. Vidurinis kauliukas lengvai išsiima, paskui save ištraukdamas visus smulkius kauliukus. Matyt savaitgalį važiuosiu į žvejybą :)
Agurkų marinatas kurį naudojau aukšlėms: 1 l vandens, 100 ml. acto, 150 g. cukraus,3 šaukstai druskos, 2 valg. šaukštai garstyčiu su grūdeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą