Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Lazdynų riešutų sausainiai (be miltų)




200 g maltų lazdyno riešutų;
225 g miltelinio cukraus;
1 arb. šaukštelis citrinos sulčių;
125 g kiaušinių baltymų;
50 g cukraus.

Dubenyje išplakite  kiaušinių baltymus. Elektriniu plaktuvu plakite, kol baltymai suputos. Tuomet supilkite citrinos sultis ir suberkite cukrų, plakite iki standžių, blizgančių putų. 
Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su maltais lazdynų riešutais sumaišytais su milteliniu cukrumi.
Mediniu šaukštu išmaišykite baltymus su riešutais. Maišykite iš apačios į viršų – atsargiais, bet tvirtais judesiais. Tešlos negalima permaišyti. 
 Paruoštą tešlą supilkite į konditerinį maišelį su antgaliu (arba į paprastą maišelį, kampą prakirpkite). Ant kepimo popieriumi (patepiau jį aliejumi labai plonai su šepetėliu) išklotos kepimo skardos išspauskite maždaug 3 cm pločio apvalius sausainius. Palikite tarpelius, nes sausainiai plėsis. Įkaitinkite orkatę iki 160°C temperatūros. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 12 minučių. Iškepusius sausainius išimkite iš orkaitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą