1 vidutinio dydžio cukinija (apie 1 kg)
1 didelė morka
1 svogūnas
1 didelė česnako skiltelė
3 valg. šaukštai grietinės
3 kiaušiniai
3 valg. šaukštai aliejaus
1 arbat. šaukštelis druskos
žiupsnelis petražolių, šalavijo
70-100 gr. fermentinio sūrio (geriau kieto)
šviežiai maltų 5 pipirų mišinio
Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti su burokine tarka. Sumaišyti su druska ir palikti kelioms minutėms, kad išsisikirtų sultys. Kiaušinius gerai išplakti su grietine, aliejumi, prieskoniais. Cukiniją nuvarvinti per kiaurasamtį, nusaupausti sultis. Sumaišyti su smulkiai sutarkuota morka ir svogūnu bei susmulkintu česnaku. Gautą mišinį sumaišyti su išplaktais kiaušiniais ir sutarkuotu sūriu. Karščiui atsparų indą patepti aliejumi, sukrėsti paruoštą cukinijų masę ir kepti 180 C temp. 50 minučių. Geriausia su vėjeliu. Skanus ir karštas, ir šaltas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą