Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Marinuota lašiša



Lašišos arba upėtakio filė 600 g
Citrina 1 vnt.
Česnakų 3-4 skiltelės
Druskos 1 nubrauktas valg. šaukštas
Juodieji malti pipirai pagal skonį

Paruošimas

Lašišos( upėtakio) filė pasigaminu pati. Iš 1 kg -filė išeina apie 600 gr. Supjaustau žuvį plonomis juostelėmis, išspaudžiu ant žuvies 1 (didelės) citrinos sultis, sudedu išspaustą česnaką (skiltelės didelės 3-4 naminės ) 1 valgomą šaukštą druskos ir pipirų pagal skonį.
Viską gerai išmaišau ir sudedu į stiklainį, gerai apspaudžiu. Po 15 min. žuvis jau tinkama valgyti. Šaldytuve gali stovėti ir kelias savaites, tiesa taip neatsitinka, nes labai skanūs sumuštiniai.

2 komentarai:

  1. Aciu uz recepta. Uzmarinavau jau, skonis neblogas. Tikiuosi uzteks ilgam:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skonį kitą kartą galite variuoti druskos, pipirų, česnako ir citrinos sulčių pagalba, priklauso kaip mėgstate. Bet česnako padauginti nereikėtų, nes užgoš lašišos skonį.

    AtsakytiPanaikinti