Lašišos arba upėtakio filė 600 g
Citrina 1 vnt.
Česnakų 3-4 skiltelės
Druskos 1 nubrauktas valg. šaukštas
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Paruošimas
Lašišos( upėtakio) filė pasigaminu pati. Iš 1 kg -filė išeina apie 600 gr. Supjaustau žuvį plonomis juostelėmis, išspaudžiu ant žuvies 1 (didelės) citrinos sultis, sudedu išspaustą česnaką (skiltelės didelės 3-4 naminės ) 1 valgomą šaukštą druskos ir pipirų pagal skonį.
Viską gerai išmaišau ir sudedu į stiklainį, gerai apspaudžiu. Po 15 min. žuvis jau tinkama valgyti. Šaldytuve gali stovėti ir kelias savaites, tiesa taip neatsitinka, nes labai skanūs sumuštiniai.
Aciu uz recepta. Uzmarinavau jau, skonis neblogas. Tikiuosi uzteks ilgam:))
AtsakytiPanaikintiSkonį kitą kartą galite variuoti druskos, pipirų, česnako ir citrinos sulčių pagalba, priklauso kaip mėgstate. Bet česnako padauginti nereikėtų, nes užgoš lašišos skonį.
AtsakytiPanaikinti