Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Makaronai su grybų-vištienos padažu





 Pakelis mėgstamų makaronų
 300 gr. vištienos krutinėlės (galima ir kalakutieną )
 300 gr. pievagrybių (arba voveraičių, gūdukų)
 200 ml 10% giretinėlės
 1 svogūnas
 Prieskoniai vištienai "Taco"
 Prieskoniai makaronams
 Druskos, pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejus







Visu pirma užkaičiu virti makaronus. Kol makaronai išverda, pasigaminu padažą. Keptuvėje įkaitinu aliejų, sudedu plonom juostelėm supjaustytą vištieną ir kubeliais supjaustytą svogūna. Jei turiu dedu raudonos arba žalios paprikos taip pat supjaustytos kubeliais. Apibarstau "Taco" prieskoniais, trumpai apkepu, kol pabąla mėsa, tada sudedu pievagrybius supjaustytus, dar šiek tiek apkepinu (5 min.) ir supilu grietinėlę. Troškinu dar apie 5-7 minutes. Galite į padažą įdėti šaukštelį krakmolo, jei norit, kad būtų tirštesnis. Patiekalo gaminimui sugaištu tik pusvalandį. Vietoje makaronų, galite išsivirti ir ryžius. Skanaus :)

1 komentaras:

  1. Sveiki,

    Man 32-eji ir aš pirmąkart gyvenime gaminausi ne sumuštinius, keptas bulves, ar pan., o rimtesnį patiekalą. Gaminau pagal šį receptą. Net iš pirmojo karto (apskritai iš pirmo karto) gavosi puikiai. Tad rekomenduoju pabandyti, kad ir koks retardas būtų virėjas.

    AtsakytiPanaikinti