Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Kopūstas „Siurprizas“



































Kopūstas 1 vnt.
Mėsos faršas 1 kg
Grietinė (liesa) 3 valg. šaukšt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Prieskoniai faršui 100 g
Česnakai (galvutės) 3 skilt.
Pomidorų padažas 3 valg. šaukšt.
Majonezas (liesas) 3 valg. šaukšt.
Grietinė 3 valg. šaukšt.
Paruošimas

Apverdame puode visą kopūstu galvą ( koto negalima išpjauti).
Kol verda kopūstas, pasiruošiame faršą. Aš dažniausiai naudoju 50% kiaulienos ir 50% jautienos. Į faršą įmušu kiaušinius ir sudedu maltos mėsos prieskonius ir viską gerai išmaišau.
Išimu iš puodo apvirtą, bet nepervirtą kopūsto galva. Kotą nupjaunu, kad būtų lygus. Atsargiai atlankstau po viena kopūsto lapus ir taip iki šerdies. Jei kopūstas labai tankiai suaugęs, galima keletą nereikalingų lapų ir pašalinti. Toliau atbulinis procesas. Apie paliktą kopūsto viduriuką lipdome faršą plonais sluoksniais ir taip lapas po lapo, kol kopūstas pastorėjęs grįžta i savo formą.
Tokį kopūstą "Siurprizą" apvynioju folga (galima dėti ir į rankovę jei tilps). Ir dedu į orkaitę - 30 min. kepu 220 laipsnių temperatūroje ir dar 40 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Kol kopūstas kepa pasigaminu padažą iš česnako, majonezo, grietinės ir pomidorų padažo. Jis idealiai tinka kopūstui. Garnyrui jei daugiau svečių išsiverdu birių ryžių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą