Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Rusiškas bulvių pyragas



Mano kepinys susideda iš:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150-200 g
Miltai 4 stikl.
Kefyras 1 stikl.
Bulvės 8-10 vnt.
Lauro lapai 8-10 vnt.
Druska, pipirai pagal skonį
Svogūnai 3-4 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinis 1 vnt.

Šis patiekalas gaminimas..:


Iš miltų, kefyro, kiaušinio,kepimo miltelių ir druskos pusės arbatinio šaukštelio užminkome tešlą ir paliekam pastovėti šaltai kol pasiruošiame bulvių įdarą. Vidutinio dydžio bulves nuskutame, supjaustome plonais griežinėliais, Kad bulvės greičiau iškeptų aš jas labai trumpai pagarinu puode virš garų (bet nebūtina) svogūną taip pat supjaustome griežinėliais.Sumaišome bulves su svogūnais, lauro lapais, druska ir pipirais. Taip pat jei turite galite įmaišyti maltų džiovintų baravykų, labai pagerina skonį, bet ir be jų skanu. Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame i skardą, kad tešlos kraštai būtų iki skardos viršaus. Ant tešlos sudedame bulvių ruošinį. Ant bulvių išdėlioju plonais gabaliukais supjaustytą "Vilniaus" margariną. Ant viršaus dedame iškočiotą likusią tešlos dalį ir gražiai sujungiame su apatine. Aš tiesiog suvynioju kraštus "virvele" Pyrago viršų tolygiai subadyti šakute ir dėti kepti į orkaitę 45-55 min. ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai pyragas iškepa, ji dar palaikau apie 10 min. šiltai po pagalve arba kailiniais :). Valgome su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą