Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Kepti obuoliai su varškės įdaru



Varškė (9 %) - 250 g
Obuoliai vidutinio dydžio (geriausiai tinka antaniniai, arba kita rūgštesnė rūšis) 10 vnt.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Cukrus - 2-3 valg. šaukšt.
Cinamono - 1 arbat. šaukšt.



Paruošimas
Obuolius gerai nuplauti ir su bulvių skustuku iš kotelio pusės išskobti šerdį su sėklomis.
Varškę ištrinti su cukrumi kiaušinių tryniais ir cinamonu. Atskirai išplakti iki standžių putų kiaušinio baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu varškės masę sudėti į paruoštus obuolius ir dėti kepti apie 15-20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Netingėti pasižiūrėti, kad neperkeptų ir obuoliai neištižtų.
Iškepusius obuolius apibarstyti cukraus pudra.


P.S. skanu į varškę įmaišyti razinų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą