Pjautinis batonas 1 vnt.
Jautienos faršas 300 g
Pupelės 1 skilt.
saldžioji raudonoji paprika 1 vnt.
Svogūnai (dideli) 1 vnt.
Česnakas 2 skilt.
Morka (didelė) 1 vnt.
Čili pipiriukas 0.5 vnt.
Prieskoniai jautienai 20 g
Druska (stambi) pagal skonį
Tarkuotas Džiugo sūris 100 g
Petražolės (šviežios) 10 g
Daržovių sultinio kubeliai 1 vnt.
Pomidoras didelis 1 vnt.
Paruošimas
Užmerkiame bent val. laiko pupeles. Visai nesvarbu kokias (baltos, ar raudonos, didelės ar mažos).
Užverdu puode sultinį (3 l vandens ir 1 kubelis daržovių sultinio) ir įdedu pupelės, į 3-4 gabalus supjaustytą morką, nuluptą pomidorą. Verdu ant lėtos ugnies apie 45 min. 2.
Pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, sudedu faršą, apibarstau prieskoniais. Faršą kepu pastoviai maišydama, kad būtų biri masė.
Kai pupelės suminkštėja į sultinį dedu pakepintą faršą, įmetu puselę čili pipiriuko ir dar paverdu apie 5 min.
Visą sriubą supilu i kombainą ir susmulkinu. Supilu atgal į puodą ir kaitinu iki užvirimo.
Prieš patiekiant į stalą apibarstau sūriu ir papuošiu petražolės šakele. Patiekiu su skrebučiai apibarstytais "džiugo" sūriu. Juos kepu orkaitėje labai trumpai, be jokių riebalų. P.S po tokios sriubos jau antro patiekalo nesinori :) Receptas gimė paragavus Meksikietiškos sriubos restorane. Nežinau ar sudėtis tokia, bet kai pagaminau pirmą kartą, patiko :)
Visą sriubą supilu i kombainą ir susmulkinu. Supilu atgal į puodą ir kaitinu iki užvirimo.
Prieš patiekiant į stalą apibarstau sūriu ir papuošiu petražolės šakele. Patiekiu su skrebučiai apibarstytais "džiugo" sūriu. Juos kepu orkaitėje labai trumpai, be jokių riebalų. P.S po tokios sriubos jau antro patiekalo nesinori :) Receptas gimė paragavus Meksikietiškos sriubos restorane. Nežinau ar sudėtis tokia, bet kai pagaminau pirmą kartą, patiko :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą