1 kg bulvių;
2 kiaušinių tryniai;
2 puodeliai miltų;
1arb. šaukštelis druskos
150 gr. Mozzarela
50 gr. Džiugo arba Parmesano sūrio
Bulves išvirti su lupyna, leisti šiek tiek praaušti ir lupti dar karštas, kiek rankos kenčia. Bulves sumalti arba pertrinti specialiu trintuvu. Kiaušinių trynius išplakti su druska supilti į bulves, išmaištyti. Tada supilti miltus ir gerai išminkyti masę. Ant miltais pabarstyto stalo iš jos suvolioti 2 cm volelius ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Perbraukti per smulkią tarką. Gausite kaip mini cepelinų formą.
Užvirti puode vandenį, įdėti druskos ir užvirus vandeniui dėti virti "gnočius" 2 minutes. Išgriebti į molinius indelius porcijomis, ant viršaus patrupinti Mozarela ir Džiugo sūriu ir dėti į įkaitintą orkaitę, kol sūris išsilydys. Taip pat galima uždėti ir Bolonijos padažo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą