Š.m. rugsėjo 10-16 dienomis grožėjausi Kroatijos miestelių ir gamtos nuostabiu grožiu, mėgavausi Adrijos jūros šiltu vandeniu. Ir žinoma šiek tiek susipažinau su nacionaline virtuve, kurioje gausu jūros gėrybių ir žuvies patiekalų. Pirmą vakarą lankėmės konoboje "Mala Rivica". Valgiau grilyje keptus aštunkojus. Draugė užsisakė keptą doradą. Skonis puikus, porcija milžiniška, bet suvalgiau ir aš ir draugė.
Vietiniame žuvies turguje pirkome šviežių midijų kilogramą už 1,99 eur., ir virėm balto vyno padaže.Gaminom šviežią keptą doradą įdarytą žolelėmis ir citrina. Skoniai nesulyginami su dorada, kurią perku Lietuvos prekybos centruose. Makaronai taip pat labai skanūs. Apartamenuose buvo visos sąlygos maisto gaminimui. Tokias keliones dievinu, kai turiu galimybę prisiliesti ne tik prie lankomo krašto istorijos, kultūros, bet ir tradicinio maisto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą