Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. spalio 21 d., penktadienis

Skanios varškės spurgos


360g 9% varškės;
75 gr. rudojo cukraus;
2 nedidelių kiaušinių;
1v.š. brendžio;
1a.š. kepimo miltelių;
175g miltų;

500 gr. taukų + 50 ml aliejaus (virimui)


Varškę  ištriname su cukrumi, kiaušiniu, brendžiu,  ir kepimo milteliais. Suberiame miltus ir suminkome lipnią tešlą.

Taukus ištirpiname, supilame aliejų  įkaitiname kol riebalai ima "Vaikščioti" indo dugne, tada ją sumažiname iki vidutinės.

Rankas pasitepame aliejumi ir  formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. 
Verdame spurgas kelias minutes, padedam vartytis kol tolygiai paruduoja. Išvirusias sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą