Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Trapios sviestinės širdutės





150 g. sviesto
100 g cukraus


žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 v. šaukštas riebios grietinės
tarkuotos citrinos žievelė
325 g miltų
50 gr. juodo šokolado
50  ml pieno
 50 gr.  graikiškų riešutų





Sviestą išsukam su  cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę,  bei persijotus miltus ir druską. Viską gerai išmaišome, padarome rutulį ir dedame į šaldytuvą apie 1 val.

Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam širdutes, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. 

Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 10 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. 

Atvėsiname bei dekoruojame ištirpintu  šokoladu su maišytu su pienu ir riešutais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą