Sviesto 150 g
Cukraus 1 stikl.
Miltų 1 stikl.
Varškės 2 pakeliai
Citrina 1 vnt.
Kepimo milteliai 11 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Vandens vonelėje ištirpiname sviestą. Atskirime trynius nuo baltymo. Išsukame Trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuojame pusės citrinos žievelės ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių, sudedame kepimo miltelius . Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame i kepimo indą. Aš naudoju silikoninį, bet tinka ir stiklinis ir skardinis. Kepame apie 20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol kepa pagrindas pasigaminame varškę. Ištriname varškę su puse stiklinės cukraus ir grietinės, sutarkuojame likusią pusę citrinos ir pabaigoje sudedame iki standžių putų išplaktą vieną trečiąją dalį kiaušinio baltymo. Varškės masę sukrečiame ant iškepusio pagrindo, temperatūrą sumažiname iki 170-180 laipsnių ir vėl pašauname į orkaitę (apie 15 min.) kol varškė pradės burbuliuoti. Tada sudedame vyšnias be kauliukų ir kepame dar apie 7 min.
Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir ant viršaus gražiai paskirstome likusius standžiai išplaktus kiaušinio baltymus. Dedame pyragą atgal į išjungtą orkaitę, kad baltymas apdžiūtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą