Biskvitui:
1 stiklinė miltų;
3 kiaušiniai;
1 stiklinė cukraus;
130 gr. margarino arba sviesto;
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas kakavos
Kremui:
500 ml. pieno
3 šaukštai manų kruopų;
1-2 citrinos;
300 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus;
Papuošimui:
Konditerinis šokoladas
100 ml. pieno arba grietinėlės
Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi iki baltumo, tada supilame miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti ir pabaigoje sudėti ištirpintą sviestą. Supilti tešlą į išardomą kepimo formą ir kepti apie 20 min. 200C temp. Patikrinu ar iškepęs pagaliuku, jei ištraukus sausas, vadinasi gerai.
Kremas:
Užverdame pieną su cukrumi ir pamažu, pastoviai maišant supilame manus. Verdame ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol košė sutirštės. Košę atvėsinam. Sviestą išsukti iki purumo. Tada dėti po šaukštą atšalusios košės ir pastoviai maišyti. Aš tai dariau su kombaino pagalba, todėl gavosi puikus, purus ir skanus kremas. Pabaigoje sudėti ir išmaišyti sutarkuotą visą citriną, jei mažos- dvi, įlašinti vanilino esnecijos.
Biskvitą padalinti į tris blynus. Sutepti kremu ir dėti į šaldytuvą. Geriausia per naktį. Sustingusį tortą aptepti išlydytu šokoladu. Puošiame kuo turime. Puikiai pakanka ir riešutų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą