200 gr. sviesto
100 gr. cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300-350 gr. miltų
50 gr. konditerinio šokolado
100 gr. cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
300-350 gr. miltų
50 gr. konditerinio šokolado
Sviestą su cukrumi ir vanilinu išplakame mikseriu iki purumo. Tada įmušame kiaušinius, gerai išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, pradžioje maišome šaukštu, baigiame minkyti rankomis tešlą. Tešlą bent valandai dedame šaltai, apibarstome miltais.
Iškočiojame iš tešlos 2-3 mm. storio lakštą (nes nuo kepimo miltelių pakils sausainiai), išspaudžiame norimos formos sausainukus. Dedame ant kepimo popieriaus ir kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Atvėsusius puošiame šokoladu ir kokoso drožlėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą