Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Paukštienos terinas

300 gr. kalautienos krūtinėlės;
50 ml grietinėlės
50 gr. sviesto
20 ml. vyšnių likerio arba užpiltinės
žiupsnelis susmulkintų pistacijų
30 gr. džiovintų abrikosų arba slyvų
žiupsnelis baltų, juodų ir raudonų pipirų mišinio
Įdarui:
Viena vištos krūtinėlė, perpjauta per pusę 
100 gr paukštienos faršo
sauja džiovintų ir išvirtų voveraičių
žiupsnelis pipirų mišinio,  druskos
10 gr. virto kiaulienos kimpio ar šoninės
1 šalotinis svogūnėlis.



Kalakutieną sumalti, sudėti prieskonius gerai išmaišyti ir padėti, kad gerai atšaltų. Į atvėsusį frašą supilti grietinėlę, ištirpintą atvėsusį sviestą, trauktinę, sudėti susmulkintas pistacijas, abrikosus ir gerai išmaišyti. 
Į pailgą formą įtiesti folijos, formos dugną ir šonus padengti faršu.
Vištos krūtinėlę išskleiskite, pagardinkite prieskoniais. Įvyniokite vištienos faršą sumaišytą su smulkiai supjaustytais grybais pakepintais aliejuje arba svieste su svogūneliu, kailienos kumpį, prieskoniais ir aišku druska. Gautą įdarą dėkite į forma ant kalakutiesnos faršo. Ant viršaus sudėkite 1/3 kalakutienos faršo. Paviršių išlyginkite. 
Kepimo formą dėkite į kitą skardą su vandeniu ir dėkite į iki 170 C temp. įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min.

Leiskite terinui atvėsti, nuimkite foliją ir padenkite želė sluoksniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą