Lietiniams:
1 stiklinė miltų;
1,5 stiklinės pieno;
100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.
Špinatus ir pusę stiklinės pieno išplakti  su blenderiu iki vientisos masės. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti, supilti aliejų ir špinatus ir dar kartą gerai viską išplakti. Kepame įkaitintoje keptuvėje kaip įprastus lietinius. 
Virtą vištos krūtinėlę sumaliau su virta morka, įdėjau šaukštą margarino, kario ir pipirų. Masę gerai ištryniau. Ant kepto lietinio užtepiau šauštą vištos užtelėlės ir suvyniojau. 
Blynus sudėjau į ugniai atsparų 
indą ir užpyliau grietinėlės-  fermentinio sūrio mišiniu. Viską apkepiau orkaitėje 10 min. 180 C temp. 
Varškės – lašišos įdaras 
Varškę ištrinti blenderiu su šlakeliu grietinėlės. Varškės masę sumaišyti su susmulkinta šalto rūkymo lašiša, žiupsneliu druskos ir  citrininių pipirų. Po šaukštą įdaro dėti į lietinį ir pakepinti po minutę iš abiejų pusių keptuvėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą