Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 9 d., antradienis

Gruziniškų šašlykų receptas

2 kg veršienos (ar jauno jaučio mėsos);
Daug svogūnų (apie 0,5 kg);
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Majonezo 400 ml;
Pomidorų 500 gr.
Šalykų kečiupo

Supjaustyti mėsą  degtukų dėžutės dydžio gabalai (aukštis ir plotis). Gautus gabaliukus įdėti į emaliuotą arba nerūdijančio plieno puodą . Dėti svogūnų sluoksnį, supjaustytų žiedais ir pabarstytų šviežiai maltais pipirais ir druska. Ant viršaus dėti sluoksnį mėsos. Ant mėsos vėl dėti svogūnus pasūdytus ir papipirintus ir vėl dėti mėsą. Taip susluoksniuoti visą mėsą. Viršutinis sluoksnis turi būti svogūnų. Gautą Šašlykų „pyragą“ uždengti lėkšte ir prislėgti su svoriu 3-6 val. kambario temperatūroje.  Kai atsiras pakankamai sulčių ir pasklis skanus kvapas, tada sultis nupilti į atskirą dubenėlį.  Ant mėsos sudėti majonezą ir viską gerai išmaišyti. Palaikyti dar  1-2 valandas, kad mėsa sugertų majonezą. Tada verti mėsą ant iešmo sluoksniuojant su svogūnais ir per pus perpjautais pomidorais. Kepant apšlakstyti sultimis, kurios susidarė marinuojant mėsą. Šašlyką apversti tik vieną kartą ir neperkepti, kad būtų sultingas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą