Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Tuno pyragas (meksikietiška Empanada)

Empanada- tai ispaniškas patiekalas, nukeliavęs į Lotynų Ameriką ir labai populiarus Argentinoje, Čilėje ir Meksikoje. Tiesa Argentinoje Empanados primena mums gerai žinomus kibinus. Ir net tešlos receptūra panaši. Tačiau Meksikoje dažniausiai jis kepamas kaip didelis pyragas. Ir tešlos receptas skiriasi. Dažniausiai vartojamos pagrindinės dalys: miltai, aliejus, vanduo, kepimo milteliai ( kartais mielės) ir druska. Įdarų galima rasti įvairiausių. Labai populiarus su tunu. Todėl ir aš tokį dariau: Čia galite pamatyti visą gamybos procesą.

http://www.youtube.com/watch?v=8Slgy-SkyvU&feature=related



Tešlai:
250 gr.  miltų
25 gr. mielių
2 valgomi šauštai aliejaus
150 ml mineralinio vandens
1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Įdarui aš naudojau:
2 paprikas;
2 didelius svogūnus;
2 kiaušinius;
300 gr. pomidorų savo sultyse
1 indelis tunų savo sultyse
2 skiltelės česnako
druskos ir pipirų pagal skonį
prieskoninių žolelių






 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą