200 g kalmarų filė;
1 svogūnas;
3-4 skiltelės česnako;
2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių;
5 pomidorai (galima ir konservuotus naudoti savose sultyse);
200 ml balto sauso vyno;
10 žalių alyvuogių;
Truputis miltų maltinukams apvolioti;
Druskos, juodų maltų pipirų pagal skonį.
Gaminame
Kalakutienos krūtinėlę ir kalmarus sumalame. Į gautą masę dedame kubeliais supjaustytus
česnakus, svogūnus ir kaparėlius, druską, pipirus. Suformuojame maltinukus ir juos paniruojame miltuose. Paruoštus maltinukus apkepame gilioje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, česnaku ir prieskoniais. Kai maltinukai apkepa pilame baltą vyną ir nuluptus smulkiai supjaustytus, maltinukus troškiname ant silpnos ugnies apie 20 min. Patiekiame su bulvių koše.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą