Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Kreminė aštri sriuba su krevetėmis ir moliuskais/ pavykęs eksperimentas

     Sakyčiau ši sriubytė- pavykęs eksperimentas.  Net nesitikėjau, kad grietinėlė taip puikiai derės su aitriąja paprika, o žirneliai su krevetėmis ir moliuskais. Ir skonis ir kvapas - buvo puikus.

Bulvės 4 vnt. 

Morka (didelė) 1 vnt. 
Svogūnas 1 vnt. 
Česnakai 2 skilt. 
Žuvies sultinys 1 l 
Krevetės šaldytos nuluptos 200 g 

Moliuskai šaldyti 100 g 
Aitrioji paprika 1 vnt. 
Sviestas  1 valg. šaukšt. 
Kvietiniai miltai 1 valg. 
šaukšt. 
Grietinėlė (10 proc. rieb.) 250 ml 
Šaldyti žirneliai 150 g 

Žuvies sultinį išsiviriau iš vakaro iš Karpio galvos ir atraižų. 
Žuvies sultinį supilti į puodą, įpilti dar apie 0,5 l vandens. Sudėti kubeliais supjaustytas bulves. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintą česnaką, svogūną ir smulkiai sutarkuotą morką. Viską sudėti į puodą su bulvėmis ir virti kol bulvės gerokai sukris. Tada sudėti plonais girežinėliais supjaustytą aitriąją papriką, suberti šaldytus žirnelius, druską, pipirus, raudonėlį, petražoles ir virti apie 7 min. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sumaišyti su
šaukštu miltų, trumpai pakepinti, įpilti pora samčių sriubos iš puodo ir pastoviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Supilti viską i puodą.Paibaigoje sudėti krevetes ir moliuskus, supilti giretinėlę, leisti sriubai užvirti ir išjungti. Patiekiant pabarstyti susmulkintais šviežiais krapais.
























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą