6 kiaušinio tryniai;
5 šaukštai 30 % grietinės;
250 gr. miltų;
1 šaukštas spirito arba degtinės;
cukraus pudros sumaišytos su vaniliniu cukrumi pabarstymui;
750 gr. kiaulienos riebalų arba aliejaus žagarėlių virimui.
Kiaušinių trynius išplakti su grietine. Pamažu berti miltus ir minkyti tešlą. Pabaigoje supilti spiritą. Tada tešlą minkyti kol bus lygi ir nelips prie rankų. Puikus pagalbininkas- medinis kočėlas. Juo ilgokai daužiau tešlą lankstydama voką.
Tada gausiai paberti miltų ir plonai iškočioti tešlą. Supjaustyti 3x8 cm juostelėmis. Kiekvienoje juostelėje padaryti 2-3 cm įpjovą. Perkišti paėmus už vieno krašto žagarėlį per padarytą įpjovą. Įkaitinti riebalus ir virti žagarėlius. Kai žagarėlis išsipūs ir pakils nuo dugno, apversti. Išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalai. Tada apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą