Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 18 d., antradienis

Bulvių salotos


1 kg nedidelių bulvių;
10 ridikėlių;
2-3 salierų stiebai;
50 gr. svogūnų laiškų;
3 virti kiaušiniai;
6-8 marinuoti agurkėliai;
Padažui:
200 ml majonezo;
100 ml natūraluas jogurto;
1 valgomas šaukštas Dijono garstyčių;
1 valgomas šaukštas balto vyno acto;
2-3 skiltelės česnako;
sauja šviežių krapų;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį. 
Bulves išvirti su lupynomis ir atvėsinti. Į gilų dubenį supjaustyti riekelėmis ridikėlius, susmulkinti salierų stiebas (kuo smulkiau tuo geriau), svogūnų laiškus. Riekelėmis supjautyti agurkus ir smulkiai sukapoti kiaušinius. Pabaigoje sudėti stambiai supjaustytas bulves ( jei mažos pakaks padalinti į 4 dalis).
Padažui sumaišyti majonezą, jogurtą, garstyčias, actą, susmulkintus krapus, išspaustą česnaką ir įberti pagal skonį druskos ir juodų maltų pipirų. Padažą supilti ant daržovių ir išmaišyti.
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą