1 stiklinė rudų pupelių;
400 gr. vištienos filė (bet manau puikiai tiktų ir kulšelės);
2-3 skiltelės česnako;
1 didelė morka;
1/2 stiklinės adžikos (naudojau savos gamybos);
1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
Žiupsnelis šviežios kalendros;
1/2 arbatinio šaukštelio kario;
1-2 čili pipiriukai
2-3 v. šaukštai pomidorų pastos arba kečupo
Druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį;
50 gr. Džiugo sūrio.
Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirti pupeles, vandenį nupilti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkiai supjaustytą česnaką, sudėti mažais gabaliukais supjaustytą vištieną ir sutarkuotą morką, lengvai apkepti. Tada sudėti adžiką, imbierą, karį, susmulkintą kalendrą ir pomidorų pastą. Viską patroškinti apie 5 min ir sudėti į puoda su pupelėmis. Įpilti apie 2 l. vandens. Sutrupinti džiovintą čili pipiriuką, įberti druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį. Virti apie 7-10 min. Patiekiant sriubą įberti "Džiugo" sūrio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą