2-3 vnt. rūkytų vištienos sparnelių, arba 1 vištienos ketvirtis
1 stiklinė perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
50 gr. džiovintų baravyku;
5 kvapnieji pipirai;
5 lauro lapai;
žiupsnelis petražolių, raudonėlio, poro, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Nuplautus džiovintus baravykus ir perlines kruopas dėti į puodą, įpilti apie 3 litrus vandens, sudėti rūkytą vištieną, raudonėlį, lauro lapus, pipirus ir užvirinti. Ugnį sumažinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti ant silpnos ugnies, kad vanduo vos vos virtų apie 1-1,15 val. Apkepinti kelias minues aliejuje susmulkintą svogūną ir morką, dėti į sriubą ir virti dar apie 20 min. Pabaigoje įdėti susmulkintas petražoles (tinka ir džiovintos), žiedeliais supjaustytą porą ir maltų pipirų. Prieš patiekiant pagardinti grietine.
1 stiklinė perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
50 gr. džiovintų baravyku;
5 kvapnieji pipirai;
5 lauro lapai;
žiupsnelis petražolių, raudonėlio, poro, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Nuplautus džiovintus baravykus ir perlines kruopas dėti į puodą, įpilti apie 3 litrus vandens, sudėti rūkytą vištieną, raudonėlį, lauro lapus, pipirus ir užvirinti. Ugnį sumažinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti ant silpnos ugnies, kad vanduo vos vos virtų apie 1-1,15 val. Apkepinti kelias minues aliejuje susmulkintą svogūną ir morką, dėti į sriubą ir virti dar apie 20 min. Pabaigoje įdėti susmulkintas petražoles (tinka ir džiovintos), žiedeliais supjaustytą porą ir maltų pipirų. Prieš patiekiant pagardinti grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą