Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Cukinijų "Spageti" su kokosiniu vištienos ir krevečių padažu



 Šis receptas neturi jokių aštrių prieskonių ir tinka sergantiems Gastroezofaginiu refliuksu.

2 jaunos cukinijos;
400 gr. vištienos kulšelių mėsos (arba krūtinėlės, tinka ir kalakutiena);
100 gr. šaldytų arba šviežių krevečių be kiauto;
200 ml kokoso pieno;
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio;
žiupsnelis džiovintos arba šviežios petražolės;
žiupsnelis džiovintos gelsvės:
2 valg. šaukštai aliejaus kepimui;
druskos pagal skonį; 

Vištieną supjaustome kubeliais ir troškiname su visais išvardintais prieskoniais 5 minutes keptuvėje įpylę aliejaus ir kelis šaukštus vandens. Tada supilame kokoso pieną ir troškiname dar apie 5 min. Cukiniją su specialiu įrankiu supjaustome plonomis juostelėmis ir verdame pasūdytame vandenyje apie 2 min. Galima cukinijas sumesti ir į keptuvę su vištiena. Uždengti dangčiu ir patroškinti kartu pora minučių. 
Skanaus :).
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą