400 gr šokoladinių sausainių
2-3 valg. šaukštai kokosų aliejaus
2 valg. šaukštai medaus
100 gr. lazdyno arba graikiškų riešutų
200 gr. juodojo šokolado
200 gr. baltojo šokolado
100 gr. lazdyno arba graikiškų riešutų
200 gr. juodojo šokolado
200 gr. baltojo šokolado
200 gr. pieniško šokolado
500 gr. Maskarponės sūrio
400 ml grietinėlės (tinka ir 15 %)
5 arb. šaukšteliai želatinos
100 gr. cukraus pudros
200 gr šviežių aviečių arba vyšnių
400 ml grietinėlės (tinka ir 15 %)
5 arb. šaukšteliai želatinos
100 gr. cukraus pudros
200 gr šviežių aviečių arba vyšnių
Sausainius
susmulkinti kartu su riešutais įmaišyti kokoso sviestą (aliejų) su
medumi. Gauta mase iškloti torto formos dugną ir šonus ir dėti į
šaldytuvą pusvalandžiui.
Želatiną užpilti puse stiklinės vandens arba pieno, išbrinkinti ir ištirpdyti vandens garų vonelėje.
Šokoladą sutrupinti ir ištirpdyti (atskirai juodą, atskirai pienišką ir atskirai baltą). Maskarponę išplakti su grietinėle ir cukraus pudra. Pastoviai plakant supilti pieną su ištirpinta želatina. Masę padalinti į 3 lygias dalis ir supilti į ištirpintą pravėsusį juodą, pienišką bei baltą šokoladą.
Želatiną užpilti puse stiklinės vandens arba pieno, išbrinkinti ir ištirpdyti vandens garų vonelėje.
Šokoladą sutrupinti ir ištirpdyti (atskirai juodą, atskirai pienišką ir atskirai baltą). Maskarponę išplakti su grietinėle ir cukraus pudra. Pastoviai plakant supilti pieną su ištirpinta želatina. Masę padalinti į 3 lygias dalis ir supilti į ištirpintą pravėsusį juodą, pienišką bei baltą šokoladą.
Ant sustingusių trupinių išdėlioti avietes/vyšnias ir supilti juodo šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5 minutėms. Tada supilti balto šokolado masę ir vėl dėti į šaldiklį. Pabaigoje supilame pieniško šokolado masę ir vėl į šaldiklį 10 min.
Pradėjusį sustingusį tortą papuošiame uogomis.
Šis puoštas marcipaninės masės rožytėmisPradėjusį sustingusį tortą papuošiame uogomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą