Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

    200 gr. gražgarsčių ar
    kitų žalių salotų;
200 gr Rokforo 

    ar kito mėlynojo
    pelėsinio sūrio
(  aš naudosiu Memel blue);
3 kriaušės, be šerdies;
    75 gr. sviesto;
50 ml balzamiko acto;
2 šaukštai alyvų aliejaus;
            
 
            Ant lėkštės (vienos didelės arba 6 mažų salotinių) išdėstyti salotų lapus, o ant viršaus sutrupinti sūrį. Gilioje didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir sudėti supjaustytas (1 cm storio) kriaušių skiltelės vienu sluoksniu. Virkite kriaušes svieste dvi minutes, retkarčiais pakratydami keptuvę. Apverskite kriaušes ir kepkite dar vieną minutę. Išimkite kriaušes ir išdėstykite jas ant salotų lėkštės.  Į keptuvę kur virė kriaušės įpilkite balzamiko actą ir ant silpnos ugnies virkite tris minutes, kad actas sugertų  skonį kuris  liko keptuvėje. Nuimkite gauta padažą nuo ugnies ir įmaišykite alyvuogių aliejų. Užpilkite  šiltą padažas ant salotų ir nedelsdami patiekite.


    

2 komentarai:

  1. Almina, turiu klausimėlį. Jūs rašote: "Užpilkite šiltą padažas ant salotų ir nedelsdami patiekite".
    Ar būtina salotas patiekti iš karto? Ar, pvz., galima paruošti ir po 2-3 valandų patiekti sviečiams? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labukas,
    Salotas sudėti ir sūrį sutrupinti galima ir prieš kelias valandas. Bet kriaušės turėtų būti šiltos, nes nuo jų šiek tiek išsilydo sūris. Bet gal galima bandyti viską pasiruošti iš anksto, tik padažu karštu užpilti. Turėtu pakakti šilumos.

    AtsakytiPanaikinti