Ant lėkštės (vienos didelės arba 6 mažų salotinių) išdėstyti salotų lapus, o ant viršaus sutrupinti sūrį. Gilioje didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir sudėti supjaustytas (1 cm storio) kriaušių skiltelės vienu sluoksniu. Virkite kriaušes svieste dvi minutes, retkarčiais pakratydami keptuvę. Apverskite kriaušes ir kepkite dar vieną minutę. Išimkite kriaušes ir išdėstykite jas ant salotų lėkštės. Į keptuvę kur virė kriaušės įpilkite balzamiko actą ir ant silpnos ugnies virkite tris minutes, kad actas sugertų skonį kuris liko keptuvėje. Nuimkite gauta padažą nuo ugnies ir įmaišykite alyvuogių aliejų. Užpilkite šiltą padažas ant salotų ir nedelsdami patiekite.
Almina, turiu klausimėlį. Jūs rašote: "Užpilkite šiltą padažas ant salotų ir nedelsdami patiekite".
AtsakytiPanaikintiAr būtina salotas patiekti iš karto? Ar, pvz., galima paruošti ir po 2-3 valandų patiekti sviečiams? :)
Labukas,
AtsakytiPanaikintiSalotas sudėti ir sūrį sutrupinti galima ir prieš kelias valandas. Bet kriaušės turėtų būti šiltos, nes nuo jų šiek tiek išsilydo sūris. Bet gal galima bandyti viską pasiruošti iš anksto, tik padažu karštu užpilti. Turėtu pakakti šilumos.