Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Varškės apkepas



























500 gr. varškės;
2 kiaušiniai;
100 gr. razinų;
1/2 stiklinės cukraus;
4 valgomi šaukštai manų kruopų;
1/2 pieno;
žiupsnelis druskos.
Varškę ištrinti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Manus užpilti pienu. Šiek tiek pabrinkinti ir sumaišyti su varškės mase. Sudėti nuplautas ir nusausintas razinas. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Skardos dugną pabarstyti džiuvėsėliais arba sezamo sėklomis ir atsargiai sukrėsti masę. Kepti 180-190 C temperatūroje apie 30 min., kol viršus gražiai apskrus.




Šį apkepą galite paįvairinti  pridėdami vietoje manų kruopų-virtų ryžių (varškės imkite 300 gr. ir virtų ryžių 2 stiklines). Visa kita kaip jau aprašiau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą