Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Daržovių asorti

Pomidorai maži 20 vnt.
 Svogūnai 1 kg 
 Morkos 1 kg (galite ir mažiau)
 Kalafijorai 1 kg 
 Agurkai 1 kg 
 Druska 2 valg. šaukšt. 
 Cukrus 2 valg. šaukšt. 
 Acto esencija 1 valg. šaukšt.


Visų daržovių imame lygiomis dalimis išskyrus pomidorus. Morkas nuskusti supjautyti ir apvirti kelias minutes. Kalafijorus suskirstyti žiedynais ir taip pat apvirti parūgštintame vandenyje kelias minutes. Svogūnus nulupti palaikyti šaltame vandenyje ir supjaustyti žiedeliais. Agurkus nuplauti ir supjaustyti žiedeliais. Daržoves sluoksniais dėti į stiklainį lygiomis dalimis: morkos, svogūnai, kalafijorai, pomidorai (jų dedu du į stiklainį) ir agurkai. Išverdame marinatą: 1 litrui vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos, 2 šaukštai su kaupu cukraus ir 1 šaukštas acto esencijos. Lauro lapų ir kvepiančiųjų pipirų pagal skonį. Marinatui užvirus juo užpilame daržoves ir kaitiname stiklainius. 800 ml. stiklainius kaitinti 15 min. nuo užvirimo, 1 litro - 20 minučių. Po to stiklianius sandariai užsukti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą