Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Marinuoti agurkai su čili pipirais

Agurkai nedideli ( kiek norite);
Svogūnai ( 1/2 svogūno stiklainiui;
Čili pipiriukas, mažas, džiovintas (po vieną į stiklainį),
arba didelis aštrus pipiras (dedame pagal skonį)
Česnako skiltelių tiek kiek stiklainių;
Marinatas 1 litrui vandens:
1 valgomas šaukštas su kaupu druskos;
2 valgomi šaukštai cukraus;
100 ml obuolių arba vynuogių acto (6%);
Lauro lapai:
Kvepiantieji pipirai.


Į stiklainio dugną dedame riekelėmis supjaustytą svogūną, čili pipiriuką ir česnako skiltelę. Sudedame nuplautus ir nusausintus agurkus. Užverdame marinatą (actą pilu vandeniu užvirus) ir užpilame ant agurkų. Uždengiame stiklainius dangteliais ir kaitiname vandenyje 20 min. Baigus kaitinti užsukame iki galo dangtelius. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą