Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Pomidorų salsa su paprika

Pomidorai 2 kg 
 Paprika (įvairių spalvų, nėra taip svarbu) 3 vnt.
 Aštri paprika 1 vnt. Svogūnai (dideli) 1 vnt.
 Česnakai 4 skilt. 
 Kalendra (malta) 1 arbat. šaukštel.
 Raudonėlis (džiovintas) 1 arbat. šaukštel.
 Cukrus 6 valg. šaukšt. 
 Druska 1 valg. šaukšt. 
 Acto esencija 1 valg. šaukšt.



    Pomidorus panardinti į verdantį vandenį, kad lengviau nusiliptų. Nuluptus pomidorus sumalti kartu su svogūnu ir paprikomis. Supilti į puodą ir virti apie 1 val. laiko ant silpnos ugnies, vis pamaišant. Po valandos sudėti susmulkintą aštrų pipirą, kalendrą, raudonėlį ir išspaustą česnaką. Suberti druską ir cukrų. Pavirti dar apie pusvalandį. Pabaigoje įpilti acto esenciją, užvirti ir galima supilstyti į iškaitintus stiklainius. Puikus padažas prie makaronų, ryžių ar mėsos. Kas mėgsta aštriau, galima dėti jelapeno pipirą. Tada bus tikra meksikietiška salsa.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą