Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Šparaginės pupelės su kiaulienos šonine



100 ml aliejaus

2 valg. šaukštai miltų

1 kiaušinis

3 valg. šaukštai džiuvėsėlių

100 g šparaginių pupelių

100 g kiaulienos šoninės (geriau rūkytos)

1 valg. šaukštas sojų padažo

Kaip gaminti:

Pasūdytame vandenyje apverdame pupeles. Nusunkiame, perpilame šaltu vandeniu, kad būtų sodrios žalios spalvos. Kiaulienos šoninę supjaustome kaip galima ploniau. Kadangi manoji buvo sūdyta naminė, tai aš ją šiek tiek išmušiau. Į kiekvieną šoninės gabaliuką dedame šparagines pupeles ir kietai suvyniojame. Apvoliojame miltuose, tada apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir pabaigoje džiuvėsėliuose. Įkaitiname keptuvėje gausiai aliejaus ir apkepame suktinukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Puikus užkandis prie raudono vyno.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą