Kadangi labai trūko laiko, biskvito nekepiau, bet nusipirkau parduotuvėje skirtą tiramisui. Šaldytuve dar turėjau naminių tirntų šaldytų aviečių. Nusprendžiau jas sunaudoti. Tai gi eksperimentavau. Šiandien galiu pasakyti, kad pavyko!
Tai gi Jums reikės:
Biskvito;
500 gr. saldytų aviečių;
300 gr. maskarponės sūrio;
200 ml riebios grietinėlės;
1 pakelis Dr. Oetker želatinos;
cukraus pagal skonį;
1 apelsino sulčių;
Braškių papuošimui
Gaminimas labai paparastas:
Apelsino sultimis užpilti puse pakelio želatinos ir brinkinti 20 min, tada pašildyti vandens vonelėje
Kitą pusę pakelio užpilti puse stiklines karšto vandens ir išmaišyti su pertirntomis avietemis.
Maskarponę išplakti su cukrumi, tada pamažu srovele pilti gireitnėlę ir pastoviai plakti iki standžios konsistencijos. Supilti Apelsinų sultis su išbrinkita želatina.
Biskvito lakštą dėti į pailga formą (naudojau skardą) aptepti 2/3 pertrintų aviečių, dėti antrą sluoksnį ir ant jo sudėti likusias avietes. Leisti pradėti stingti ir tada sukrėsti Maskarponės sūrio masę. Leisti sustingti ir tada puošti bražkėmis, ar kitomis mėgstamomis uogonmis. Aš dar apibarsčiau migdolų drožlėmis.
Tortas buvo labai skanus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą