Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 23 d., šeštadienis

Šokoladinis morkų tortas velykoms

3 stiklinės tarkuotų morkų
180g margarino „Vilnius“ kepiniams
1 stiklinė rudojo cukraus
3 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis druskos
100 gr. auksinių razinų

Kremui:
 500 gr. Maskarponės sūrio
200 ml. riebios grietinėlės 

1 stiklinė cukraus
½ arb. šaukštelio vanilino esencijos
1 citrinos sultys.

Papuošimui:
200 gr. juodojo šokolado
100 ml. giretinėlės
1 apelsino žievelės.
 Cukrų gerai išplakti su kiaušiniais. Margariną ištirpdyti vandens vonelėje, sumaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti morkas, razinas, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilstyti į tris apvalias kepimo formas (kepti apie 30 min.), arba į vieną formą, bet tada reikės kepti apie valandą laiko, 180C ir atvėsusį supjaustyti. 


Kremui išplakti Maskarponę su cukrumi su grietinėle iki tirštos konsistencijos, supilti citrinos sultis, vanilino esenciją, išmaišyti ir sutepti visiškai atvėsusius morkų pyrago lakštus.
Dėti tortą į šaldytuvą geriausiai per naktį.
Grietinėlę užvirinti ir nukelti nuo ugnies, sudėti sutrupintą šokoladą ir maišyti iki vientisos lygios kreminės konsistencijos. Leisti atvėsti ir aptepti tortą. Papuošimui naudojau "Rūtos" saldainius su migdolais ir apelsinų cukatas. Jas pagaminau virdama cukraus sirupe ant lėtos ugnies apie 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą