Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Kiauliena su grybais ir saldžiarūgščiu padažu


25 g sviesto
1 valg. šaukštas miltų
1 arb. šaukštelis rudojo cukraus
1 vnt. svogūno
1 valg. šaukštas sojų padažo
1 valg. šaukštas sausas baltas vynas
400 g plonais gabalėliais supjaustyta kiaulienos filė
100 g juodųjų kiniškų grybų
3 vnt. konservuoti pomidorai be odos
200 g šaldytų šparaginių pupelių

Sumaišyti cukrų, sojų padažą, vyną ir miltus. Sudėti kiaulieną ir gerai išmaišyti. Palikti 30 minučių pasimarinuoti. 
Keptuvėje ištirpinti 15 g sviesto, sudėti svogūnus ir kepti kol suminkštės, bet neparuduos. Išimti iš keptuvės. Ištirpinti likusį sviestą, sudėti kiaulieną ir kepti apie 5 minutes, pastoviai maišant. Suberti apkeptus svogūnus, šparagus, pomidorus ir grybus. Kepti 10 min., dažnai pamaišyti. Patiekti su ryžiais.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą