Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Bulvės įdarytos menke ir krabų mėsa




























Menkės filė (arba šviežia menkė) - 300 g                  
Bulvės (didelės) -6 vnt.
Krabų mėsa (arba krevetės) -150 g
Svogūnai - 2 vnt.
Pienas -150 ml
Miltai - 1 valg. šaukšt.
Prieskoniai "Santa Maria" žuviai -2 arbat. šaukštel.
Alyvuogių aliejus - 120 ml
Sviestas  -50 g
Česnakas -3 skilt.
mozarella sūris  -70 g
Grietinėlė - 200 ml
Petražolės - 1 saujelė
Pipirai ir druska- pagal skonį



Į verdantį vandenį sudedame menkę ir verdame apie 3-5 min. 
Menke išgriebiame į lėkštę ir į tą patį vandenį sudedame virti švariai nuplautas bulves su lupynomis. Kol bulvės verda pasigaminame įdarą. Svogūną ir susmulkitną česnaką kepame įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol svogūnai taps skaidrūs. Tada sudedame sutrupintą menkę suberiame žuvies prieskonius, petražoles, išmaišome ir kepame vis pamaišydami apie penkias minutes. Tada sudedame susmulkintą krabų mėsą arba krevetes, supilame grietinėlę, pabarstome druska ir maltais pipirais ir dar troškiname apie penkias minutes. Šiek tiek pravėsusioms bulvėms nupjauname viršutinę dalį ir išskobiame vidų (paliekame apie pusės centimetro sieneles). Bulvių minkštimą sumalame. Sudedame sviestą, miltus, pieną, tarkuotą muskatą, druskos žiupsnelį ir viską gerai suplakame su plakikliu (svarbu, kad neliktų gumuliukų) Į išskobtas bulves dedame paruoštą menkę. Dedame bulvę į skardą. Bulvių masę dedame į konditerinį maišelį ir padarome iš jos ant kiekvienos bulvės dviejų - trijų aukštų bortelius. Pabaigoje apibarstome tarkuotu Mozarellos sūriu. Dedame kepti į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą