1 / 3 puodelio rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto1 šaukštas vandens
1 -2 kriaušės ,be žievės, plonais griežinėliais2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto imbiero
1 / 2 šaukštelio malto muskato
1 / 4 šaukštelis druskos
1 / 4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
150 gr. sviesto, kambario temp.
1 / 3 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 / 2 puodelio melasos
3 / 4 puodelio vandens1. Nedideliame inde sumaišykite 1 / 3 puodelio rudojo cukraus , 2 šaukštus sviesto, 1 šaukštą vandens. Virkite pastoviai maišydami ant vidutinės ugnies, kol mišinys užvirs. Supilkite mišinį į kepimo skardą, padenkite visą dugną ir išdėstykite kriaušių skiltelės ant jo. Atidėkite į šalį.
2. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, muskato riešutą, druską ir gvazdikėlius.
3. Dideliame dubenyje išsukti sviestą su elektriniu mikseriu (vidutiniu ir dideliu greičiu apie 30 sekundžių). Tada Pridėti 1 / 3 puodelio rudojo cukraus ir vėl plakti, kol bus vientisa masė. Tada sudėti kiaušinius ir melasą ir plakti kartu. Dalimis į sviesto mišinį dėti miltų mišinį ir 3 / 4 stiklinės vandens. Plakti mažu greičiu tik tol, kol gausis vientisa tiršta masė.
4. Supilkite tešlą tolygiai ant kriaušių skiltelių, atsargiai. Kepti 35 iki 40 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 180. Aštriu peiliu ar siaura metaline mentele, atlaisvinkite kraštus tešlos nuo kepimo skardos ir išverskite į lėkštę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą