Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Prancūziškas bulvių apkepas




1 kg bulvių;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
200 ml grietinėlės;
200 ml pieno;
50 gr. sviesto;
50 gr Parmezano sūrio (arba Džiugo);
1/2 musktao riešuto;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Bulves supjautyti smulkiomis riekelėmis, taip pat smulkiai plonais žiedeliais supjaustyti svogūnus. Bulves su svogūnais išmaišyti, kartu su druska, pipirais ir tarkuotu muskatų. Česnaką pakepinti svieste ir sudėti ant skardos dugno, kartu su sviestu. Sudėti bulves, užpilti pienu ir grietinėle ir kepti orkaitėje apie 45 min. 200C temp. Keletą kartų kepimo metu vis sustelti bulves, kad skystis apsemtų. Pabaigoje užbarstyti sūrio ir kepti dar 15 min. 180 C temp.



1 komentaras: