1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
400 ml pieno;
50 g presuotų mielių;
220 g sviesto (arba 150 ml aliejaus);
3 kiaušiniai;
1 kiaušinis plakiniui (pyragui aptepti);
220 g cukraus;
10 g druskos;
20 g vanilinio cukraus;
100 g.razinų.
400 ml pieno;
50 g presuotų mielių;
220 g sviesto (arba 150 ml aliejaus);
3 kiaušiniai;
1 kiaušinis plakiniui (pyragui aptepti);
220 g cukraus;
10 g druskos;
20 g vanilinio cukraus;
100 g.razinų.
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 400 ml pašildyto pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils. Po to, supilti 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą (arba pilti aliejų) ir viską supilti į pakilusią tešlą. Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti, kol tešla nebelips prie dubens sienelių,pabaigoje suberti razinas.
Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo. Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,2 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą