200 g sviesto
2 stiklinių miltų
1,5 stiklinės cukraus
cinamono
500 gr. varškės
3 kiaušinių
9 - 10 didelių obuolių (antaniniai obuoliai idealus variantas)
Pirmiausia pasiruošiu varškę. Kiaušinius, suplakame su 1 stikline cukraus, tada dedame varškę ir viską plakame iki vientisos masės. Varškė labiau tinka biri, sausesnė.
Kai varškė paruošta pasigaminame tešlą – sviestą apipilame miltais pirštais sutriname tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų ir gaunasi smulkūs trupiniai. Tada į trupinius beriame apie pusę stiklinės cukraus ir viską sumaišome.
Nusilupiame obuolius ir sutarkuojame burokine tarka.
2/3 trupinių beriame į skardą (manoji 17-25 cm)ir tolygiai paskirstome, ant šio pagrindo supilame varškę. Ant varškės sudedu sutarkuotus obuolius, pakankamai storu sluogsniu (kai pyragas iškepa obuolių sluoksnis sumažėja 3 kartus), apibarstau obuolius cinamonu, jei norite saldžiau, galima cinamoną sumaišyti su cukrumi. Ant pyrago viršaus užberiam plonu sluoksniu likusius trupinius.
Orkaite įkaitiname iki 180 laipsniu ir kepame pyragą 1 valandą ant priešpaskutinės pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Skanus ir šiltas ir šaltas..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą