Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Itališki Kalėdiniai sausainiai


400 gr miltų;
400 gr cukraus;
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
6 kiaušiniai;
2 stiklinės mėgiamų riešutų;
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
1 arbatinis šaukštelis riešutų ekstrakto;
100 g juodojo šokolado;
Riešutus pakepiname orkaitėje 170 C, apie 10min. Keptus riešutus sutriname kočėlu.
Sausus produktus sumaišome, atskirame inde suplakame kiaušinius ir dviejų rūšių ekstraktus, tada į dubenį su kiaušiniais supilame miltus išmaišome, suberiame riešutus ir vėl išmaišome.
Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus*, tešlą išklojame apie 2 cm storio ir kepame orkaitėje 190 C, apie 20 min, kol viršus paruduos (neperkepkite). Iškepusius lakštus truputi atvėsinti, nuimti kepimo popierių ir dar šiltą supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais.
Šokoladą dedame į indelį ir virš garų kaitiname kol šokoladas ištirps ir puošiame sausainius.
* Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus, paskirstome, tada ant viršaus dar vieną lakštą kepimo popieriaus ir iškočiojam. Iš šio kiekio išeina dvi kepimo skardos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą