Tai bene pats skaniausias lengviausiai pagaminamas tortas vasarą. Jo galima ir nekepti, tada nereikia kaisti virtuvėje. Įmanoma daugybė variacijų, tiek pagrindui, tiek kremui. Tačiau pagrindinis akcentas- varškė arba maskarponės sūris ir šviežios braškės, žemuogės arba/ir mėlynės.
Dabar aprašysiu paskutinį gamintą variantą su Maskarponės sūriu.
Pagrindui reikės:250 gr. sausainių (labai tinka selga airiško likerio skonio, arba karameliniai)
100 gr. sviesto
1 valgomas šaukštas cukraus pudros.
Sausainius sumalti (geičiausia tai padaryti galima su elektriniu smulkintuvu), sudėti ištirpintą sviestą, cukraus pudrą. Viską gerai išmaišyti ir gautą masę dėti į 170C temperatūros orkaitę 15 minučių. Bet galitę ir nekepti, tiesiog leisti sustingti sviestui. Tačiau skonis keptų sausainių žymiai geresnis ir netrupa pjaustant tortą.
Kol pagrindas aušta, pasigaminame kremą.
Kremui reikės:500 gr. maskarponės sūrio;
500 ml. jogurto su persikais;
200 ml. natūralių apelsinų sulčių su tirščiais;
500 gr. šviežių braškių;
30 gr. želatino;
150 gr. cukraus arba cukraus pudros.
Želatiną išbrinkyti užpylus apelsinų sultimis. Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu ir cukrumi. Pamažu supiltį ( pastoviai maišant) ištirpintą želatiną. Gautą kremą palaikyti šaldytuve apie 10-15min. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusio sausainių pagrindo. Ant kremo viršaus dedame braškes. Leiskite braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės. Arba galite kremui labiau sustingus puošti kaip tik fantazija leidžia. Praktiškai šis gaivus bei karališkai skanus tortas paruošiamas per 2 val. Beje ir skaniausias šviežias. Vienintelė sąlygą greitam pagaminimui - veikiantis šaldytuvas namuose :), arba šaltas rūsys.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą