Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Liulia kebabas (iš kalakutienos blauzdelių faršo)












 









Baigėsi dar vieni mokslo metai...tiesa ne man... dukroms, bet laisvo laiko ir aš turiu dabar pakankamai daug, ypač savaitgaliais. Taip pat  atlėgo pirmieji karščiai ir vėl kilo noras eksperimentuoti virtuvėje.  Savaitgalį išbadžiau net tris naujus patiekalus: Liulia kebabą, rabarbarų trupiniuotį ir keptų burokėlių lapų  su kotais granyrą prie šviežių bulvių.
Labiausiai džiaugiuosi ""liulia kebabu". Manau, kad šis patiekalas idealiai gali pakeisti šašlykus gamtoje. O ir mėsa tinka bet kokia. Tiesa geriau faršą pasigaminti namuose, kad būtų grynas, be vandens, kurio taip mėgsta įpilti prekybos centruose.
Jums reikės:
1 kg  kalakutienos blauzdelių mėsos (arba Jūsų mėgiamo neriebaus faršo);
2 vnt.  svogūnų;
3 skilt. česnako; 
1 valg. šaukšt. krakmolo;
1 pund.  krapų;
1 pund.  petražolių;
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus (pašlakstymui);
Druskos ir maltų juodų pipirų   pagal skonį. 
Mėsą sumalti, sudėti sutarkuotą svogūną ir išspaustą česnaką, krakmolą, druską ir šviežiai maltus pipirus. Gautą faršą gerai išmušti, kad neliktų oro tarpų. Pabaigoje sudėti smulkiai sukapotus krapus ir petražoles. Tarp rankų sumušti delno dydžio faršą ir į vidurį įdėti pagaliuką. Gerai viską suspausti, suformuojant pailgą dešrelę. Dėti ant grotelių, apšlakstyti aliejumi  ir kepti grilyje apie 15 min. Kepant orkaitėje vartyti nereikia, o lauke ant grilio geriau kelis kartus apversti ( aliejaus pilti nereikia). Patiekti su daržovėmis ar/ir ryžiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą