Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Rabarbarų trupiniuotis

Šio pyrago idėja kilo pargavus trupininio su rabarbarais Čili kaime. Seniau kepdavau rabarbarus biskvitinėje tešloje. O dabar nusprendžiau išgauti panašų skonį kaip ragauto pyrago Čili kaime. Lyg tyčia gamindama tešlą užmiršau įdėti kepimo miltelių, bet jų ir neprireikė, pyragas  pavyko.  Už rabarbarus esu dėkinga draugei Rūtai :).
300 gr. aukščiausios rūšies miltų;
150 gr. svieto arba margarino kepiniams;
1 kiaušinis;
100 gr. cukraus;
2 valgomi šaukštai grietinės;
10-12 rabarbarų stiebų;
2 valgomi šaukštai rudojo cukraus (galima ir paprastą  cukrų naudoti) rabarbarų pabarstymui;
Druskos ant šaukštelio galiuko.
Sutarkuoti  į dubenį sviestą, suberti miltus, cukrų, druską, įdėti grietinę ir kiaušinį. Minkyti tešlą iki vientisos masės. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį   30 min. Jei turite daugiau laiko ir kantrybės, laikykite apie 1-2 val. šaldytuve. Rabarbarus nuplauti (lupti nebūtina) ir supjaustyti 1 cm ilgio kubeliais, apibarstyti cukrumi ir išmaišyti. Į kepimo formą sutarkuoti burokine tarka 2/3 dalis tešlos, ant viršaus suberti rabarbarus. Pabaigoje ant rabarbarų sutarkuoti likusią tešlą. Kepti 200 C temperatūroje apie 30 min., kol pyragas gražiai paraus. Karštas labai skanus su trintomis braškėmis ir ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą