Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Moliūgų-apelsinų keksas
























150 gr. margarino arba sviesto;
1 stiklinė cukraus;
3 kiaušiniai; 
1,5 stiklinės moliūgų tyrės;
1 apelsinas;
2 stiklinės miltų;
100 gr. razinų (nebūtinai);
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių;
1arbat. šaukštelis cinamono;
0,5 arbat. šaukštelio muskato;
0,5 arbat. šaukštelio kardemono;
žiupsnelis druskos.


Kiaušinius iki baltumo išplakti su cukrumi, supilti vandens vonelėje ištirpintą margariną, viską gerai išmaišyti. Sudėti pastoviai maišant moliūgų tyrę, nutarkuotą apelsino žievelę, išspaustas apelsino sultis. 
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, kardemonu, muskatu ir žiupsneliu druskos. Viską išmaišyti ir suberti į moliūgų masę. Gerai išmaišyti (geriau su el. plakikliu) įdėti nuplautas ir nusausintas razinas. Supilti į kepimo formą ir kepti apie 50-60 min. 180C temperatūroje. Jei forma didesnė ir tešlos plonas sluoksnis kepimo laikas trumpesnis (apie 40 min.).

2 komentarai:

  1. Wow, dabar zinosiu, kaip kitaip panaidoti taip megstama moliuga! Almina, o tyre is virto morliugo ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas Olesia,
    Ne, moliūgas šviežias. Aš jį supjausčiau gabaliukais ir sutryniau su el. smulkintuvu. Išėjo puikus pyragas.

    AtsakytiPanaikinti