Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Kiaulienos išpjova užkepta su špinatais

Šį patiekalą gaminau "Kulinarijos studijos" pamokėlėse. Jį išmokė pasigaminti šefas Darius Dobrovolskas. Prie šio patiekalo dar gaminome bulvių apkepą. Jį planuoju gaminti kitą sykį. 


Kiaulienos išpjova - 1 vnt;
Špinatai - 100 gr.;
Garstyčios - 2 valg. šaukšt.;

Rozmarinas - žiupsnelis;
Sviestas - 1 valg. šaukšt.;
Alyvuogių aliejus -1  valg. šaukšt.;
Džiuvėsėliai - 2 valg. šaukšt.;
Druska ir pipirai pagal skonį;
Česnakas  - 2 skiltelės.


   Kiaulienos išpjovą įtrinti aliejumi, rozmarinu, druska ir pipirais, česnaku. Palaikyti apie pusvalandį. 


   Džiuvėsius ištrinti su šaukštu sviesto, garstyčiomis ir atšildytais špinatais.
   Išpjovą trumpai apkepti keptuvėje iš visų pusių, apdėti špinatų- garstyčių- džiuvėsių mišiniu ir dėtį į skardą. Kepti orkaitėje apie 20 min. 190 C temperatūroje.
Manau labai skanu ir su bulvių koše.





2 komentarai:

  1. Aciu, Tu ismokai is Dariaus, as stengsiuos is taves :).Atrodo tobulai !!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na šis labai paprastas receptas. Tokius aš ir dievinu, kai lengva, skanu ir pakankamai greitai paruošiama :)

    AtsakytiPanaikinti